2018年1月20日 星期六

Paul Bocuse (1926~2018)

Famous French chef Paul Bocuse dead at 91
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ポール・ボキューズ - Wikipedia

https://ja.wikipedia.org/wiki/ポール・ボキューズ
ポール・ボキューズPaul Bocuse, 1926年2月11日 - 2018年1月20日)は、フランスのリヨン近郊にあるレストラン「ポール・ボキューズ」のオーナー3つ星シェフで、ボキューズ・ドール賞の創設者。 目次. [非表示]. 1 来歴; 2 スペシャリテ. 2.1 前菜; 2.2 スープ; 2.3 魚料理; 2.4 肉料理; 2.5 デザート. 3 略歴; 4 著書; 5 出典; 6 関連項目; 7 外部リンク. 来歴[編集]. リヨン近郊、ローヌ県コロンジュ・オ・モン・ドールの料理人の家系に生まれる。1942年、16歳でリヨンの「レストラン・ド・ラ・ソワリー」(Restaurant de la Soierie)で見習い ...
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Paul Bocuse - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Bocuse
Paul Bocuse (11 February 1926 – 20 January 2018) was a French chef based in Lyon who was known for the high quality of his restaurants and his innovative approaches to cuisine. A student of Eugénie Brazier, he was one of the most prominent chefs associated with the nouvelle cuisine, which is less opulent and calorific than the traditional cuisine classique, and stresses the importance of fresh ingredients of the highest quality. Paul Bocuse claimed that Henri Gault first used the ...








L'Auberge du Pont de Collonges, Bocuse's main restaurant in Collonges-au-Mont-d'Or which was both his birth and death place

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